צילום טבע דומם - איך עושים את זה?!
לצילום טבע דומם ישנם המון שימושים. לפעמים אנחנו רוצים לצלם צדף יפה או שעלינו לצלם את המוצרים שלנו למכירה ברשתות חברתיות, באטסי או באיביי. יש כאלה שמצלמים טבע דומם ואח"כ מוכרים את הצילומים לבנקים של תמונות. לא משנה מה הסיבה שלך, צילום טבע דומם דורש מיומנות שכדאי לרכוש.
אם אתם לא מצלמים משהו שהוזמן ע"י לקוח, הנושאים לצילום טבע דומם הם אינסופיים.
פעם נהגו לחשוב שרק צילומי תפוחים, אגסים וענבים נחשבים לצילומי STILL LIFE אבל היום כבר הרוב מבינים שאפילו צילום של סלילי חוטים המסודרים באופן אומנותי וקצת טריקים טכנולוגים, יכולים להיות מעניינים ומרתקים ויזואלית.
לפעמים נדמה לאנשים שצילום טבע דומם קל יותר מצילום ספורט או נוף, אז נכון שבצילום כזה יש לנו שליטה מלאה בקומפוזיציה והסטיילינג, אבל לא פעם צילום טוב של טבע דומם הופך למאתגר במיוחד, שהרי בשל העובדה שהכל קרוב כל כך, ניתן להבחין בכל דבר, עד כדי צלקת קטנה על פרי, מה שבצילום אחר, לא היה מורגש.
למרות האתגר והקשיים, עם יכולות צילום בסיסיות והטיפים הבאים, תוכלו לייצר תמונות טבע דומם איכותיות.
תאורה
קודם כל נבין איזו תאורה דרושה לנו, הרי האור הוא החלק החשוב ביותר בצילום.
לרוב, צלמי טבע דומם משתמשים ב -LIGHT BOX כדי להאיר את הנושא שלהם. למרות שקופסת אור יכולה להועיל מאוד, ישנן אפשרויות נוספות להאיר את הסט המצולם.
אם בכל זאת אתם רוצים לעבוד עם -BOX LIGHT אפשר לקנות אחת או לעשות לבד די בקלות,
בקישור הזה יש הסבר מפורט.
המטרה של התאורה הזאת היא לספק אור אחיד ורך על הנושאים המצולמים, ולמנוע צללים קשים.
תאורה כזאת אפשר גם להשיג אם מעמידים את סט הצילום בחוץ ביום מעונן כשאין שמש ישירה או פשוט להניח את הסט בצל כשהשמש לא נמצאת עליו. (אם יש לכם מקום לעבוד ליד חלון בתוך הבית, תקבלו את אותה תאורה רכה ומפוזרת).
אפשר תמיד להוסיף גם תאורה חמה יותר שתאיר חלק מהסט ותכניס אווירה לתמונה. (זה יכול להיות אפילו פנס או מנורת לילה).
קומפוזיציה, חיתוכים וסטיילינג
דאגו לקומפוזיציה מעניינת (חיתוך וסטיילינג).
כשאתם בוחרים את הנושאים המצולמים שלכם, בדקו שהם נראים טוב, ללא לכלוך, שריטות, מעיכות וכדומה.... חשוב מאוד לעבוד על הסטיילינג של הסט, להוסיף אביזרים נלווים לאווירה, אך לא לגדוש את הפריים יותר מידי.
הקומפוזיציה צריכה להיות נעימה לעין, כדאי מאוד להשתמש גם בחוק חתך הזהב
ולזכור שלא חייבים להכניס את הכל שלם בתמונה, אפשר ואף רצוי לפעמים לחתוך את הדברים שקרובים למסגרת ולהראות רק חלק מהם.
רק בחרו טוב את מקום החיתוך, לא להשאיר מעט מידי כי אז זה נראה כמו טעות....
ארגנו את החפצים באופן אסתטי והשתמשו בדמיון שלכם, למשל אם אתם מצלמים תפוח, תנו בו ביס קודם, הכניסו לתמונה יותר עניין.
מלאו את התמונה בנושא המצולם.
אחת האפשרויות בצילום דוממים היא לעשות קלוז אפ ולמלא את הפריים בחפץ המצולם, עליכם לדאוג שלא יכנס שום דבר אחר לפריים, בוודאי לא כזה שמושך את העין מהנושא... ושהרקע שבכל זאת נראה יהיה בצבע אחיד ונקי, מומלץ שחור או לבן כדי להבליט את הנושא המצולם.
כשאתם מצלמים בחוץ, דאגו להניח רקע כלשהו (לוח מוקצף, קלקר, פרספקס, או בריסטול מודבק על משהו קשיח יותר) מאחורי הנושא שלכם, אל תסתפקו ברקע הקיים, לרוב הוא צבעוני ומבולגן מידי. עדיף לא להצמיד אותו כדי שתוכלו לשלוט במידת עומק השדה והוא לא יהיה חד לגמרי, כך שגם אם יש עליו איזה לכלוך קטן זה לא יבוא לידי ביטוי בצילום.
כדי לקבל צילום תקריב, השתמשו בעדשה ארוכה (הוציאו את ה-ZOOM החוצה), אמנם תצטרכו להתרחק קצת יותר כדי לקבל פוקוס, אבל הנושא יתקבל גדול ומעט רקע ייכנס לפריים.
חפשו זווית טובה ומעניינת
לעולם אל תגבילו את עמכם לצילום מהגובה שלכם, נסו לצלם מהגובה של החפץ אותו אתם מצלמים, זה יגביר את תחושת התלת מימד ופחות יעוות אותו. בכלל כדאי לצלם ממספר זוויות שונות כדי לבחור אח"כ את הטובה ביותר.
מקווה שתתחילו לצלם בקרוב, כדי שתוכלו ליישם את כ הטיפים ולקבל צילומים מדהימים!
אשמח אם תשתפו אותי בצילומים שיצאו לכם בדף הפייסבוק שלי!